Ik wil mijn Big Storage schijf naar een ander TransIP account overzetten

Je kunt een Big Storage schijf van het ene naar het andere TransIP account verhuizen via een zogenaamde "Interne Handover". Let wel dat eventuele kortingen (e.g. naar aanleiding van een tijdelijke actie) niet overgedragen worden.

Hieronder een stap voor stap uitleg over deze procedure:

VPS handover menu

1. Log in op het controlepaneel van het account waaronder de Big Storage schijf op dit moment onder staat.
  2. Klik op "VPS & Colocatie"
  3. Klik links op de Big Storage schijf die je wilt overdragen.
  4. Klik op het tandwiel rechtsboven en selecteer "Handover".
  5. Vul de TransIP accountnaam in van het account waar de Big Storage schijf naar toe verplaatst moet worden en klik op "Handover".
  6. Je hoeft niet de Big Storage schijf nog afzonderlijk van de VPS te ontkoppelen, dit gebeurt automatisch.

Nu zorg je er voor dat in het nieuwe account deze handover geaccepteerd wordt. Dit kan als volgt:

1. Log in op het controlepaneel van het nieuwe/ontvangende account.
  2. Klik op je accountnaam rechtsboven in het scherm.
  3. Klik op "Mijn Account".
  4. Klik op "Handovers".
  5. Klik op het H-nummer bij de diensten waarvan het gewenst is dat ze worden overgedragen.
  6. Klik op "Accepteren".
  7. De Big Storage is nu overgedragen aan het nieuwe account!

Let op: Gekoppelde Big Storage-schijven worden automatisch ontkoppeld wanneer je deze overdraagt aan een ander account. Realiseer je wel dat het oorspronkelijke account hier vervolgens geen toegang meer tot heeft en mocht een VPS nog ergens nog deze schijf gemount hebben staan (in /etc/fstab bijvoorbeeld) dan zal dit tot errors op die VPS leiden.