Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil de autorisatiecode van mijn .de domeinnaam om deze te verhuizen

Voor .de-registraties kun je gebruik maken van onze 'Trustee service'. De trustee service is een juridische constructie waarbij de registratie van domeinen wordt uitgevoerd met een fysiek Duits adres van een jurist. Het is voor deze extensie namelijk verplicht om een fysiek Duits adres te gebruiken voor het administratieve contact van de domeinnaam. Als je zelf een adres in Duitsland hebt, dan kun je ervoor kiezen deze Trustee Service niet te gebruiken.

 

Trustee service niet in gebruik

 

Als je voor je .de domeinnaam de Trustee service niet in gebruik hebt dan staat de autorisatiecode vermeld in je controlepaneel. Deze vind je als volgt:

 

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op de naam van het betreffende domein (niet aanvinken).


 

Stap 2

Scroll naar de onderkant van de pagina. Achter 'Autorisatiecode' vind je jouw verhuiscode terug, maar deze zal eerst om veiligheidsredenen als ••••••• aangegeven zijn. Klik op het 'OOG'-icoontje om de verhuiscode alsnog te tonen.

domein verhuiscode

Deze verhuiscode kun je bij je nieuwe provider aanleveren om de verhuizing bij hen in gang te zetten.


 

 

Trustee service wel in gebruik

 

 

Als je wel gebruik maakt van de Trustee service voor je domeinnaam, dan is de situatie iets anders. Wanneer je de .de-domein naar een andere partij verhuist, kunnen wij je deze Trustee service natuurlijk niet langer aanbieden. Dit onder andere omdat onze trustee geen verantwoordelijkheid meer voor het bewuste domein kan nemen, daar wij niet langer het beheer over het domein voeren. Daarom is het vereist dat je de administratieve contactgegevens aanpast naar je eigen fysieke Duitse adres.

Beschik je daar niet over? De nieuwe provider zal, naar alle waarschijnlijkheid, gebruik maken van een eigen trustee in Duitsland. Je kan hierbij dus de contactgegevens van de trustee opgeven bij de deze contactgegevens, welke je op kan vragen bij je nieuwe provider.

De gegevens van het administratieve contact van je domeinnaam wijzig je als volgt:

  • Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik op het domein zonder deze aan te vinken
  • Klik rechts op 'Gegevens beheren' en scroll omlaag naar het 'Administratieve contact'
  • Wijzig daar de gegevens en klik op 'Opslaan'

 

Als je ons daarna een bericht stuurt via de knop 'Contact' in je controlepaneel, dan kunnen we de autorisatiecode voor je genereren. Daarmee kun je vervolgens het domein naar de gewenste nieuwe provider verhuizen.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op