Waarom tonen de CPU grafieken van mijn VPS meer dan 100%?

In het controlepaneel kun je grafieken voor het gemiddelde CPU-gebruik van je VPS terugzien. Onze monitoringsystemen meten dit elke vijf minuten op de hypervisor (de software waar je VPS binnen draait) en derhalve zijn deze grafieken ook altijd een gemiddelde, en geen real-time waarden.

Voorbeeld van een CPU grafiek

De grafieken tonen een waarde van 100% per core, dus als je VPS slechts één core bezit kun je maximaal 100% CPU gebruiken, bij twee cores 200%, bij vier cores 400%, enzovoort.

Omdat wij dit alleen in de hypervisor kunnen meten en het een gemiddelde betreft, kan de waarde voor het CPU-gebruik in het OS van je VPS zelf afwijken (bijvoorbeeld via 'top' voor Linux-based servers of 'taakbeheer' in het geval van Windows Server).