Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Je domein(en) naar TransIP verhuizen

Een domeinnaam die reeds bestaat kun je naar TransIP toe verhuizen. Bij de meeste extensies, zoals bijvoorbeeld .nl, verloopt een domeinverhuizing middels een 'Autorisatiecode', ook wel verhuiscode of token genoemd. Alleen de houder van een domeinnaam kan de verhuiscode bij de huidige provider opvragen. De code kan je tijdens het bestelproces invoeren, hiermee zal de verhuizing kunnen worden ingezet en voltooid.

Enkele voorbeelden van domeinen die werken met een dergelijke autorisatiecode zijn: .nl, .be, .eu, .de en .amsterdam


Je domein verhuizen

Bij het verhuizen van een bestaande domeinnaam wil je vaak het liefste zonder downtime verhuizen. Klik hier voor ons artikel waarin wij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Voorbeeld van het invoeren van een verhuiscode tijdens het bestelproces

afbeelding verhuiscode invoeren bij verhuizing domeinnaam


Status van de verhuizing

In je controlepaneel kun je de status van de verhuizing van jouw domeinnaam in de gaten houden. Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Aan de rechterzijde zie je de status van jouw verhuizing terug.

verhuizing in behandeling


Afwijkende verhuisprocedures

Er zijn echter ook een aantal extensies die andere procedures hebben voor een verhuizing. Dit kan variëren van een extra e-mail bevestiging tot het invullen van extra informatie om de verhuizing van je domeinnaam te kunnen starten.

We hebben voor veelvoorkomende extensies de verhuisprocedures op een rijtje gezet. Klik op een van de onderstaande links om te achterhalen hoe je jouw domeinnaam precies kunt verhuizen:


Het verhuizen van je website

Houd er rekening mee dat webhostingpakketten die bij je vorige provider zijn ondergebracht, niet worden meeverhuisd. Als je jouw website dus wilt meeverhuizen kun je het beste een kopie van de data van je website downloaden bij je huidige provider en deze weer uploaden op je TransIP webhostingpakket.

Hieronder kun je een aantal handige links vinden die je kunnen helpen bij het verhuizen van jouw website:


Let op:

  • Het hangt van de extensie af hoe lang een verhuizing duurt. Wil je weten hoe lang de verhuizing van jouw domein duurt? Klik dan hier.
  • Nadat een domeinnaam succesvol verhuisd is, kan het nog maximaal 4 tot 24 uur duren voordat voordat de nieuwe DNS-informatie van je verhuisde domeinnaam volledig door alle nameservers op internet is overgenomen.
  • Bij generieke extensies zoals onder andere .com, .net, .org, .info en .amsterdam zal de verhuizing alleen slagen als het domein minimaal 60 dagen oud is na de laatste verhuizing, houderwijziging of registratie. Zie voor meer informatie hierover deze link.
  • Voor sommige extensies, zoals bijvoorbeeld .lu, zijn aanvullende voorwaarden van toepassing. Dit verschilt heel erg per extensie. Je zal dan in onze domeinchecker de melding "Bezet" te zien krijgen. Neem in dat geval contact op met onze support afdeling.

 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 3 mei 2018 (#1195)

@jakobdamen

Geen nood! Als de verhuizing na 4 weken verloopt, worden er geen kosten gerekend. Je kunt vervolgens de verhuizing op dezelfde manier opnieuw opvragen.

Het domein wordt dan opnieuw aangevraagd en direct weer gekoppeld aan het webhostingpakket die je hierbij eerder hebt afgenomen.

Mocht je hier nog verdere vragen over hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina. Je ontvangt dan doorgaans binnen het uur een inhoudelijke reactie :-)

0
jakobdamen 2 mei 2018 (#1192)

Ik had de verhuiscode niet paraat toen ik mijn website wilde verhuizen. Nu ik deze eindelijk binnen heb kan ik deze nergens meer invullen aangezien ik niet binnen 4 weken heb kunnen reageren op het verhuis verzoek. Hoe kan ik nu alsnog de code invullen waardoor de verhuizing compleet kan worden gemaakt?

0
Nick Brouwer Admin 23 november 2017 (#368)

@eeymiel

Op dit moment is het verhuizen met een foutieve code inderdaad de beste manier om zo min mogelijk downtime te ondervinden.

Hou er wel rekening mee dat het per domeinextensie kan verschillen hoe een verhuizing verloopt en hoe lang deze duurt. Zo zijn .NL domeinnamen vaak binnen 2 uur al verhuisd, in deze gevallen is het verhuizen met een foute code zeker handig als je downtime wil minimaliseren.

Kijk ook op het volgende artikel voor meer informatie over de duur van domeinverhuizingen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/13-hoelang-duurt-verhuizing-mijn-domeinnaam/

In ieder geval bedankt voor de feedback! Ik zal er zorg voor dragen dat er ofwel een nieuw artikel komt of dit artikel wordt aangevuld met informatie over het verhuizen zonder downtime.

0
eeymiel 22 november 2017 (#364)

Ik mis in dit artikel hoe je het beste kunt verhuizen zonder downtime/email bounces. Ik kreeg in een supportchat het advies om een foutieve verhuiscode op te geven, alles goed in te stellen en dan via het controlepaneel alsnog de goede verhuiscode opgeven. Maar goed ik vraag me af of dat echt nodig is, ik denk dat een verhuizing lang genoeg duurt dat je echt wel even de tijd hebt om het in te stellen?

0
Nick Brouwer Admin 14 november 2017 (#331)

@melvinloos

Je kunt verhuizingen op elk gewenst moment inschieten :-) Het is echter niet mogelijk om verhuizingen in te plannen. Je kunt dus het beste de verhuizing pas uitvoeren als de verloopdatum bij je huidige provider in zicht komt.

Hou er wel rekening mee dat de verhuistijd per domein kan verschillen. Wees dus wel op tijd met het aanvragen van de verhuizing om te voorkomen dat het domein bij je huidige provider doorloopt of per abuis wordt opgezegd.

Kijk ook op het volgende artikel voor meer informatie over de verhuistijden van domeinnamen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/13-hoelang-duurt-verhuizing-mijn-domeinnaam/

Mocht je verder nog vragen hebben, benader dan onze helden van support middels de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

-Nick

0
melvinloos 13 november 2017 (#326)

Kan ik de verhuizing ook in de toekomst pas laten in gaan? Mijn domeinnaam is bij mijn huidige provider nog wel even geldig namelijk, beetje zonde van het geld.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op