Een VPS naar een ander TransIP account overzetten

Je kunt een VPS van het ene naar het andere TransIP account verhuizen/overdragen met een zogenaamde "Interne Handover". Het proces bestaat uit twee delen:

• De handover starten vanuit het originele account.
  • De handover accepteren vanuit het account waar de VPS aan wordt overgedragen.

Enkele zaken kunnen niet overgedragen worden bij het overdragen van een VPS aan een ander account:

• Gekoppelde Big Storage-partities
  • Eventuele kortingen
  • HA-IP's
  • Private Networks
  • VPS mailservice: de gebruikersnaam en het wachtwoord die voor de VPS mailservice gebruikt wordt is account afhankelijk en kan niet gebruikt worden door een ander account. Na een handover moet je de VPS mailservice opnieuw instellen.

Bovengenoemde producten / diensten gaan NIET mee bij een handover omdat dit afzonderlijke diensten zijn welke bijvoorbeeld ook aan een andere VPS gekoppeld kunnen worden. Voor het overdragen van een Big Storage-schijf kun je de volgende stappen raadplegen. Informatie over het overzetten van een HA-IP vind je hier.

De handover starten

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS' en klik links op de naam van je VPS.

Stap 2

Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'Handover'.

vps beheren - handover

Stap 3

Vul de TransIP accountnaam in van het account waar de VPS naar toe verplaatst moet worden en klik op 'Handover'

handover vps

De handover accepteren

Stap 1

Log in op je controlepaneel en klik rechts bovenaan op het tandwiel > 'Mijn account'.

controlepaneel mijn account

Stap 2

Klik op het tabblad 'Handovers'.

Stap 3

Klik op het H-nummer bij de diensten waarvan het gewenst is dat ze worden overgedragen.

handovers tab

Stap 4

Klik op 'Accepteren'. De VPS is nu overgedragen!

handover accepteren

Overgedragen VPS'en zullen altijd hernoemd worden naar het nieuwe account en hiervoor zal de betreffende VPS kortstondig uitgeschakeld worden. Hou er dus rekening mee dat je deze handover niet op een 'piek'-moment uitvoert om de impact zo klein mogelijk te houden.