Een VPS overzetten naar een ander TransIP account

Je kunt een VPS van het ene naar het andere TransIP account verhuizen / overdragen met een zogenaamde 'Interne Handover'. Hierbij wordt jouw gehele VPS inclusief IP-adressen en hardware add-ons (CPU cores e.d.) overgedragen. Het proces bestaat uit twee delen:

• De handover starten vanuit het originele account.
    • De handover accepteren vanuit het account waar de VPS aan wordt overgedragen.

Na het accepteren van de handover, wordt de VPS onmiddellijk overgedragen. Wil je ook een domein overdragen? In dit artikel leggen wij uit hoe je domeinen naar een ander TransIP-account overzet.

Enkele zaken kunnen niet overgedragen worden bij het overdragen van een VPS aan een ander account:

Bovengenoemde producten / diensten gaan NIET mee bij een handover omdat dit afzonderlijke diensten zijn welke bijvoorbeeld ook aan een andere VPS gekoppeld kunnen worden. Voor het overzetten van een Big Storage-schijf kun je de volgende stappen raadplegen. Informatie over het overzetten van een HA-IP vind je hier.

VPS-firewall configuraties in het controlepaneel worden ook overgedragen bij een handover.

De handover starten

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'VPS' en klik links op de naam van je VPS.

Stap 2

Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'Handover'.

vps beheren - handover

Stap 3

Vul de TransIP accountnaam in van het account waar de VPS naar toe verplaatst moet worden en klik op 'Handover'

handover vps

De handover accepteren

De handover kan enkel geaccepteerd worden vanuit het account waar de VPS naar verplaatst wordt. Zie je de handover niet terug? Controleer dan het account van waaruit de handover is gestart.

Stap 1

Log in op je controlepaneel en klik rechts bovenaan op het tandwiel > 'Mijn account'.

controlepaneel mijn account

Stap 2

Klik op het tabblad 'Handovers'.

Stap 3

Klik op het H-nummer bij de diensten waarvan het gewenst is dat ze worden overgedragen.

handovers tab

Stap 4

Klik op 'Accepteren'. De VPS is nu overgedragen!

handover accepteren

Overgedragen VPS'en zullen altijd hernoemd worden naar het nieuwe account en hiervoor zal de betreffende VPS kortstondig uitgeschakeld worden. Hou er dus rekening mee dat je deze handover niet op een 'piek'-moment uitvoert om de impact zo klein mogelijk te houden.