Ik wil mijn VPS klonen naar een nieuwe VPS

Met VPS cloning kun je een bestaande VPS 1 op 1 kopiëren naar een nieuwe VPS (i.e. zowel hardware als software). Ga hiervoor in het controlepaneel naar de 'VPS & Colocatie' pagina. Selecteer links de VPS die je wilt clonen en klik vervolgens aan de rechterkant op het tandwiel. Hier kun je op 'Clone' drukken om de VPS te clonen.

Maak clone aan in het controlepaneel Vervolgens krijg je de optie om een nieuwe VPS hiervoor te bestellen, hierbij kun je kiezen voor een VPS van gelijkwaardige specificaties of een groter VPS-pakket. Klik op 'Clone' onder het gewenste pakket om de nieuwe VPS te bestellen.

Het kan, afhankelijk van de grootte van de originele VPS, enige tijd duren voordat de nieuwe VPS volledig te gebruiken is. Wel zal de 'nieuwe' VPS al vrijwel direct na de bestelling in het overzicht van je VPSen zichtbaar zijn.

Let op:

• Een VPS met een actieve VPS lock kan niet gecloned worden.
  • Een VPS welke gebruik maakt van een licentie van een web controlpanel (pre-installed images met DirectAdmin, Plesk of cPanel) of Windows Server kan ook gecloned worden. Wel zul je in het geval van een web control panel nog wel de nieuwe licentie (je krijgt die automatisch) moeten synchroniseren.
  • In verband met de benodigde SSD schijfruimte is het niet mogelijk om te clonen naar een kleinere VPS.
  • Indien je op de originele VPS statisch geconfigureerde IP-adressen gebruikt, dan zal de netwerkverbinding op de nieuwe VPS nog niet direct actief zijn. Deze kan immers niet van dezelfde IP-adres(sen) gebruik maken. Om deze te activeren moet je het nieuw toegekende IP-adres handmatig aan de netwerkinterfaces van je VPS toevoegen en de 'oude' IP-adressen verwijderen. Meer informatie over het configureren van statische IP's op je VPS kun je hier terugvinden.
  • Het klonen heeft geen gevolgen voor andere diensten, zoals Big Storage. Deze blijft gewoon actief gekoppeld aan de oude VPS en kan dan ook niet direct ook op de nieuwe VPS gebruikt worden.