Winkelwagen

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    Welke nameservers kan ik gebruiken voor mijn VPS?

    Wanneer je een VPS bij TransIP afneemt, is het enkel mogelijk onze nameservers te gebruiken voor domeinen die bij ons geregistreerd zijn. Externe domeinen kunnen niet van onze nameservers gebruikmaken.


    Domeinen die bij TransIP geregistreerd zijn

    Staan je domeinen bij TransIP geregistreerd? Dan kun je de volgende nameservers gebruiken:

    ns0.transip.net
     ns1.transip.nl
     ns2.transip.eu


    Gebruik je onze whitelabel-dienst? Dan gebruik je de nameservers:

    ns0.nl
     ns5.be
     ns11.net


    Je vind hier meer informatie over het instellen van onze nameservers voor je domeinen. De DNS-resolvers voor je domein vind je terug in je controlepaneel onder 'Beheren' > 'Netwerkinformatie'.


    Domeinen die bij een externe registrar geregistreerd zijn

    Staan je domeinen bij een externe partij geregistreerd? Dan kun je ze bereikbaar maken voor je VPS, door een van de volgende opties te gebruiken:

    • Je kunt gebruik maken van de nameservers van de registrar waar het domein is geregistreerd. Zorg ervoor dat het 'A'-record van het domein naar het IP-adres van je VPS verwijst. 
    • Je kunt op de VPS zelf nameservers draaien en deze instellen bij de registrar waar het domein momenteel is geregistreerd. Indien je van een controlepaneel zoals DirectAdmin, Plesk of cPanel gebruik maakt, kun je hierop eenvoudig nameservers configureren. Wel zul je voor de meeste domeinextensies een tweede nameserver nodig hebben met een apart IP-adres (verplicht door registers).
      De tweede nameserver kun je op dezelfde VPS hosten (e.g. bij een DirectAdmin-VPS) als de eerste nameserver, indien je een tweede IP-adres op die VPS gebruikt. Wil je je website echter redundant hosten? Dan raden wij aan minimaal twee nameservers op twee aparte servers (of die van de registrar) te gebruiken. Anders wordt er bij onbereikbaarheid van je VPS geen enkele nameserver meer gevonden. Uiteraard is dat enkel zinnig als je website ook op minimaal twee servers redundant gehost wordt, bijvoorbeeld door HA-IP Pro te gebruiken en je nameservers naar het IP daarvan te verwijzen.
       

    Of je gebruik maakt van de nameservers van de andere partij, of je VPS('en) gebruikt als nameserver(s), is vooral een resell-/privacy-overweging. Gebruik je de nameservers van een registrar, dan kunnen mensen die ze opvragen (via een DIG-commando) doorgaans zien dat je de nameservers van die registrar gebruikt. Gebruik je je eigen nameservers, dan zien mensen (afhankelijk van de naam van je nameservers) dat de nameservers van jouw bedrijf zijn.


    Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op