Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Hoe verloopt de facturatie en administratie van mijn VPS na de CloudVPS XEN-migratie?

In juli 2019 zijn wij gestart met de geautomatiseerde migraties van het  CloudVPS XEN-platform naar het TransIP VPS-platform.

Zodra de migratie van jouw VPS is voltooid, komt jouw contract bij CloudVPS te vervallen. Je VPS('en) zal na de migratie worden gefactureerd vanuit TransIP met de daarbij geldende voorwaarden.

De volgende gegevens worden hiervoor overgezet naar TransIP (voor zover deze gegevens bij CloudVPS bekend zijn):

  • CloudVPS klantnummer
  • NAW-gegevens
  • E-mailadres(sen)
  • Telefoonnummer(s)
  • Bedrijfsnaam
  • BTW nummer
  • KVK-nummer
  • Bankgegevens

Hoe werkt facturatie bij TransIP?

 

Bij TransIP worden diensten maandelijks gefactureerd, met uitzondering van domeinen en SSL-certificaten. Domeinen worden jaarlijks gefactureerd en SSL-certificaten eenmalig. Op termijn zal TransIP ook jaarlijkse facturatie aanbieden, maar hier is nog geen exacte datum voor bekend.

Elke 1e en 15e dag van de maand ontvang je een factuur voor de in die periode afgenomen diensten. Neem je bijvoorbeeld de 13e een nieuwe dienst af, dan wordt de factuur daarvoor de 15e opgemaakt. Facturen worden per mail verstuurd met het onderwerp 'F000.1234.1234.1234' en vind je terug in het TransIP-controlepaneel.

Voor het betalen van facturen kun je gebruik maken van iDeal en automatische incasso. Mocht je toch een andere betaalmethode willen gebruiken, zoals creditcard of PayPal, neem dan contact op met onze supportafdeling via de knop 'Contact' onderaan dit artikel.


Blijf ik hetzelfde betalen als bij CloudVPS?

 

Na de migratie blijven de prijzen van jouw diensten hetzelfde bij TransIP als zij waren bij CloudVPS. Als wij prijzen  aanpassen, bijvoorbeeld als gevolg prijsverhogingen door een leverancier (e.g. Microsoft), dan zal die nieuwe prijs ook voor jouw VPS gelden.


Ik gebruik nog CloudVPS-diensten, krijg ik straks meerdere facturen?

 

Jouw VPS wordt voortaan via TransIP gefactureerd, maar neem je een andere dienst af bij CloudVPS, zoals OpenSTACK, dan ontvang je daar van CloudVPS een aparte factuur voor.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
renevleeuwen 26 augustus 2022 (#8693)

Bel me

0
arendvanduyn 10 januari 2022 (#7222)

Ik zoek contact over een automatische afschrijving waarvan ik niet weet waar deze voor is Contact met u opnemen is onmogelijk en een woud van voor jullie duidelijke oplossingen maar niet voor mij . Neem gewoon even contact met mij op via 06224531 38.

Hartelijke groeten Arend van Duyn

0
hanskoch 19 oktober 2021 (#6697)

Geachte mijnheer, mevrouw, Wij ontvangen geen facturen voor de afschrijving van € 12.10, factuur F0000 2109 0007 8081 / F0000 2110 0007 9469. Gaarne de facturen mailen naar F&C@caop.nl In afwachting van uw reactie. Met vriendelijke groet, Hans Koch E Mail H.Koch@caop.nl

0
stack999 2 april 2021 (#5556)

Beste,

Ik zou graag maandelijks automatisch willen betalen (automatische incasso) via PayPall of Bancontact. Maar ik zie niet direct hoe je dit kunt instellen.

Is het mogelijk mij de juiste werkwijze door te geven hoe ik dit juist kan instellen?

Alvast bedankt.

Mvg,

Herman Stroobants

0
Matthijs van Beek Admin 28 oktober 2019 (#3690)

@josta,

Het is ons op basis van je vraag helaas niet helemaal duidelijk welke informatie je precies zoekt. Zou je via de 'Neem contact op'-knop onderaan dit artikel contact kunnen opnemen met onze supportafdeling en je vraag nader toelichten?

0
josta 21 oktober 2019 (#3651)

welke betalingen waar voor zijn te vermelden op de factuur

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op