Hoeveel IP-adressen krijg ik bij een VPS?

Bij een BladeVPS en PerformanceVPS zit standaard één IPv4-adres inbegrepen. SandboxVPS'en maken geen gebruik van IPv4.

Je kunt voor X1, X4 en X8 BladeVPS'en het aantal IPv4-adressen uitbreiden naar maximaal 10 IPv4-adressen via het controlepaneel. Voor PerformanceVPS'en en X16-, X24- en x64-BladeVPS'en geldt een limiet van maximaal 20 IPv4-adressen. Een IPv4-adres kost € 2,- ex BTW (€2,42 inc BTW) per maand per IP-adres en bestel je als volgt:

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS'-tab en klik op de naam van je VPS.

Stap 2

Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'Netwerkinformatie'.

vps beheren netwerkinformatie

Stap 3

Je krijgt een overizcht van je IP-adressen te zien. Klik op 'Vraag een IPv4-adres aan' om extra IP-adressen voor je VPS te bestellen.

vps netwerkinformatie

• Extra IPv4-adressen worden niet automatisch via DHCP toegevoegd en zul je dan ook nog afzonderlijk moeten toevoegen aan de netwerk-interfaces van je OS. Je kunt hier terugvinden hoe je dit voor jouw OS kunt instellen.
    • Je VPS komt met een /64 blok aan IPv6-adressen (i.e. maximaal 18,446,744,073,709,551,616 IPv6-adressen). Let wel dat ondanks dat je VPS een /64 IPv6 range krijgt, er in je controlepaneel een subnet /48 vermeld staat. De toegewezen /64 range ligt namelijk in een /48 range, waardoor als prefix-lengte /48 ingesteld zal moeten worden op je VPS.