Hoeveel IP-adressen krijg ik bij een VPS?

Bij een VPS zit standaard 1 IPv4-adres inbegrepen. Je kunt dit uitbreiden naar maximaal 10 IPv4-adressen via het controlepaneel. Voor de VPSen uit de PRO-serie geldt een limiet van maximaal 20 IPv4-adressen.

Bestel extra IPv4-adres controlepaneel Om een extra IPv4-adres te bestellen ga je op de "VPS & Colocatie"-pagina naar IP-adressen. Daar kun je door middel van de knop "Vraag een IPv4-adres aan" extra IP-adressen voor je VPS bestellen. Een IPv4-adres kost € 2,- (exclusief BTW) per maand per IP-adres.

LET OP: Extra IPv4-adressen worden niet automatisch via DHCP toegevoegd en zul je dan ook nog afzonderlijk moeten toevoegen aan de netwerk-interfaces van je OS. Je kunt hier terugvinden hoe je dit voor jouw OS kunt instellen.

Voor IPv6-adressen geldt dat je een geheel /64 blok toegekend krijgt welke je kunt gebruiken voor je VPS.
Let wel op dat, ondanks dat er een /64 IPv6 range wordt toegekend, er als subnet /48 in het overzicht vermeld staat. Deze /64 range ligt in een /48 range, waardoor als prefixlen /48 geconfigureerd zal moeten worden op je server.