Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een RDP- / Extern Bureaublad-verbinding aanmaken met Windows VPS

Je kunt een VPS met Windows Server altijd via de console in het controlepaneel benaderen. De resolutie van de console is wel beperkt en je wil misschien niet eerst in het TransIP-controlepaneel moeten inloggen. Je kunt in plaats van de console ook gebruik maken van een Remote Desktop Protocol (RDP)-verbinding. Deze optie heet in de Nederlandse versie(s) van Windows ook wel Extern Bureaublad en is standaard aanwezig op alle Windows Server-versies.

Met het Remote Desktop Protocol (RDP), kun je via een netwerk of het internet een verbinding maken met een Windows Server vanaf een andere computer of server. De ervaring is visueel bijna hetzelfde als achter je eigen (Windows) computer zitten.

De 'RDP'-functie staat bij nieuwe Windows Server-installaties om veiligheidsredenen niet standaard ingeschakeld en moet je dan ook eerst inschakelen. Hoe je dit kunt doen en vervolgens via RDP verbindt met je Windows Server staat in de volgende artikelen uitgelegd:

Op je Windows Server VPS kun je standaard twee remote desktop sessies tegelijk uitvoeren. Wil je meer dan twee remote desktop sessies kunnen gebruiken op je Windows Server VPS dan heb je een aanvullende licentie nodig en moet je de Remote Desktop Services-role toevoegen aan je VPS. Deze onderwerpen behandelen wij in de volgende artikelen:
 


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 8 mei 2019 (#3054)

@ferrytoth

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
ferrytoth 2 mei 2019 (#3023)

Tot nu heb ik altijd gewoon via Remote Desktop mijn servers (149.210.244.218 en 149.210.244.226) kunnen bereiken. Maar de laatste dagen kom er met RDP niet meer op. Ik heb niets op de server gewijzigd, de firewall zou het gewoon moeten doorlaten.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op