Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Een bestaande Big Storage uitbreiden op je Windows-VPS

Je kunt jouw huidige Big Storage schijf altijd uitbreiden met nog meer ruimte (tot 40TB per Big Storage). Wil je jouw bestaande Big Storage uitbreiden, dan vergroot je eerst de capaciteit vanuit je controlepaneel.


 

Stap 1

Log in op je controlepaneel en ga naar 'BladeVPS'.


 

Stap 2

Klik op de naam van de VPS waar Big Storage aan gekoppeld is. Direct onder je VPS-console klik je achter 'Big Storage X TB' op het tandwiel.

Big Storage upgraden


 

Stap 3

Je komt nu uit op de beheerpagina van je Big Storage. Klik bovenaanrechts op 'Beheren' en selecteer 'Upgraden'.

cp vps big storage beheren upgraden


 

Stap 4

Je vergroot je Big Storage vervolgens door met de 'plus'-knop de schijf te vergroten naar de gewenste grootte. Wanneer je klaar bent dan klik je op 'Ga verder' en doorloop je de aangegeven stappen.

big storage grootte aanpassen bij bestellen


 

Stap 5

Windows Server zal je uitbreiding automatisch toevoegen. Via de Server Manager klik je rechtsboven op Tools > Computer Management.

Vervolgens zie je via Storage > Disk Management dat er een Unallocated Volume is toegevoegd achter je huidige Disk. Om je huidige Disk uit te breiden met dit Unallocated Volume, klik je met je rechtermuisknop op je huidige volume en kies je voor Extend Volume. Het systeem zal een Wizard openen waarbij standaard de volledige uitbreiding ingesteld staat om toe te voegen. Je hoeft hier dus alleen te kiezen voor Next en Finish.

Uitbreiden van huidige schijfruimte

Na het doorlopen van de Wizard zal de uitbreiding zijn toegevoegd aan je huidige Disk. Let er wel op dat dit alleen werkt voor schijven die met behulp van GPT gepartioneerd zijn, MBR kent een limiet van minder dan 4 TB waardoor je dus alleen een 2TB schijf kunt gebruiken.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op