Ik wil mijn bestaande Big Storage uitbreiden op mijn Windows Server VPS

Wanneer je jouw bestaande Big Storage wilt uitbreiden, kun je inloggen in jouw controlepaneel en gaan naar VPS & Colocatie > de VPS aanklikken waar Big Storage aan gekoppeld is > Storage instellingen.

Big Storage upgraden Klik hier op het tandwiel rechtsboven en dan 'Upgraden'. Vervolgens vergroot je via de 'plus' de schijf naar de gewenste grootte. Wanneer je klaar bent dan klik je op 'Wijzig Big Storage'.

Uitbreiden van huidige schijfruimte

Windows Server zal je uitbreiding automatisch toevoegen. Via de Server Manager in je console kun je rechtsboven gaan Tools > Computer Management. Vervolgens kun je via Storage > Disk Management zien dat er een Unallocated Volume is toegevoegd achter je huidige Disk. Om je huidige Disk uit te breiden met dit Unallocated Volume, klik je met je rechtermuisknop op je huidige volume en kies je voor Extend Volume. Het systeem zal een Wizard openen waarbij standaard de volledige uitbreiding ingesteld staat om toe te voegen. Je hoeft hier dus alleen te kiezen voor Next en Finish.

Na het doorlopen van de Wizard zal de uitbreiding zijn toegevoegd aan je huidige Disk. Let er wel op dat dit alleen werkt voor schijven die met behulp van GPT gepartioneerd zijn, MBR kent een limiet van minder dan 4 TB waardoor je dus alleen een 2TB schijf kunt gebruiken.