Ik wil Big Storage aan mijn Windows Server VPS koppelen

Met Big Storage heb je de mogelijkheid om een extra schijf aan jouw VPS toe te voegen, met een aanzienlijke opslagcapaciteit. Dit is bijvoorbeeld handig voor de opslag van data zoals media of back-ups. Volg de volgende stappen om een Big Storage te bestellen en in gebruik te nemen in Windows Server. Mocht je al een Big Storage bezitten die je wilt gebruiken hiervoor, dan begin je bij stap 4.

1. Bestellen:
    Ga in je controlepaneel naar het tabblad VPS & Colocatie en kies vervolgens rechts bovenaan voor + Big Storage bestellen onder het kopje Big Storage.
  2. Kies de grootte van de schijf en of je wel of niet gebruik wilt maken van offsite back-ups voor jouw Big Storage-schijf. Wanneer je klaar bent klik je op 'Bestel Big Storage'.
    Let op! Het kan altijd even duren voordat de nieuwe schijf zichtbaar en gekoppeld is.
  3. Na het voltooien van de bestelling, kom je terug op de overzichtspagina. Hier kun je na de oplevering een eigen naam geven aan je Big Storage (klik hiervoor op 'Storage instellingen', vervolgens op het randwieltje rechtsboven en dan 'Naam wijzigen'.

4. Inschakelen van Big Storage binnen Windows Server
    Configureren:
  5. Wanneer je de Big Storage hebt gekoppeld aan je VPS, ga je naar de Console in je controlepaneel of log je in op jouw VPS via RDP.
  6. Log in als Administrator en open de Server Manager.
  7. Via het Dashboard van de Server Manager vind je rechtsboven de optie Tools > Computer Management.
  8. Vervolgens kies je voor Storage en dan Disk Management.
  9. Hier zul je bij de schijven een extra 'Disk' zien, meestal Disk 1.
  10. Deze staat standaard op Not Initialized. Klik met je rechtermuisknop op deze disk en kies voor Initialize Disk.
    Wanneer de Disk nog als Offline staat, zet je deze op Online door dit te kiezen in het rechtermuisknopmenu.
  11. De schijf is nu online op jouw VPS en je zult de schijf nu alleen nog moeten toekennen. Dit doe je door met je rechtermuisknop op Unallocated te klikken en dan voor New Simple Volume… te kiezen.
  12. Het systeem zal een Wizard openen die je kunt doorlopen en waar je de schijf een driveletter (bijvoorbeeld E:) kunt geven.
  13. Wanneer je de Wizard hebt doorlopen, kun je van de extra schijfruimte gebruik maken!
  14. Als je nu naar This PC in je File Explorer gaat, zul je zien dat je Big Storage is toegevoegd aan jouw VPS.