Ik wil de bereikbaarheid van mijn colocatie monitoren

Via je controlepaneel kan je monitoring instellen voor jouw server. Hiervoor kan je de onderstaande stappen volgen.

• Klik onder VPS & Colocatie op jouw colocatie.
  • Klik op het blauwe tandwiel achter TCP Monitoring.
    afbeeling van TCP monitoring tandwiel
  • Klik onderaan de pagina op de knop 'Nieuw contact' om een contactpersoon aan te maken waar de monitoring meldingen naar verstuurd kunnen worden.
  • Klik vervolgens op de knop 'Nieuwe monitor' om daadwerkelijk monitoring in te stellen voor jouw colocatie. Op de ingestelde poorten wordt met een interval gecontroleerd of deze nog reageert. Deze interval is naar wens in te stellen, van 1 minuut tot 6 minuten. Tevens kunnen er hierbij uitgesloten tijden worden ingesteld.
afbeelding van colocatie server monitoring

Wanneer je ervoor kiest om ook via SMS op de meldingen te ontvangen, dan wordt hiervoor €0.25 per verstuurd bericht in rekening gebracht.