Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een wildcard SSL-certificaat?

Een wildcard-certificaat beveiligt alle subdomeinen van één domein. Bij een standaard SSL-certificaat, wordt het certificaat verbonden aan een specifieke (sub)domeinnnaam, bijvoorbeeld aan www.jouwdomeinnaam.nl. Bij een wildcard-certificaat wordt het certificaat aangevraagd op *.jouwdomeinnaam.nl. Hierdoor kun je met één certificaat een onbeperkt aantal subdomeinen voor deze domeinnaam beveiligen.

Dit type certificaat is niet mogelijk als 'Uitgebreide Validatie''-type waarbij je jouw bedrijfsnaam in de adresbalk ziet. Vanwege de strenge criteria die voor deze 'Uitgebreide Validatie' gelden, zal dit ook geen mogelijkheid in de toekomst worden. Bij een wildcard-certificaat zul je dan ook altijd alleen een groen slotje in de adresbalk zien staan.

Een wildcard certificaat is het beste geschikt voor gebruikers die meerdere subdomeinen voor een domeinnaam willen beveiligen. Ook hoef je bij een wildcard certificaat, wanneer je een nieuw subdomein aanmaakt voor je domeinnaam, geen heruitgifte aan te vragen voor het certificaat.

Let op! Een wildcard-certificaat is alleen geldig voor het eerste subniveau van het domein. Je kunt dus met een certificaat voor "*.jouwdomeinnaam.nl" alleen subdomeinen zoals "subdomein1.jouwdomeinnaam.nl & subdomein2.jouwdomeinnaam.nl beveiligen. Voor een subsubdomein (dus bijvoorbeeld sub.subdomein1.jouwdomeinnaam.nl) heb je daar een specifiek certificaat nodig. In het voorbeeld zou dit een wildcard-certificaat kunnen zijn voor *.subdomein1.jouwdomeinnaam.nl.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Beau Huisman Admin 10 november 2017 (#317)

@4rpi9io6afsbwumluwqz8xd9xkagxfgm Je kan het certificaat bestellen op onze site: https://www.transip.nl/ssl-certificaten/ Voor het installeren van een SSL certificaat kan je de stappen in dit artikel volgen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/506-mijn-nieuwe-certificaat-mijn-webhostingpakket-installeren/

0
4rpi9io6afsbwumluwqz8xd9xkagxfgm 9 november 2017 (#313)

Hoe bestel en installeer ik dit certificaat op mijn website bij jullie?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op