Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een 'Uitgebreide validatie' certificaat?

Een uitgebreide validatie (of 'extended validatie')-certificaat is een certificaat waarbij naast de bedrijfsnaam in de 'WHOIS' gegevens, de gegevens ook via het register van de Kamer van Koophandel worden gecontroleerd en verdere validatiestappen benodigd zijn.

Er wordt ook telefonisch gevalideerd via het 'publiekelijk' bekende telefoonnummer en deze validatie kan alleen plaatsvinden door een leidinggevende binnen de organisatie. Als laatste is bij deze vorm van validatie ook een ingevuld 'Certificate Request Form' & 'Certificate Subscriber Agreement' nodig, welke moet worden ondertekend en opgestuurd.

Bij de uitgifte van een EV certificaat worden meerdere stappen doorlopen (WHOIS / KVK / Formulier / Telefonische - validatie) en het gehele proces tot oplevering van het certificaat neemt dan ook langer in beslag dan bij een 'domeinvalidatie'-certificaat. Dit proces en het bijbehorende certificaat biedt uiteraard ook het 'hoogste' niveau van betrouwbaarheid en dit is ook het type certificaat wat door webshops en banken gebruikt wordt. Hierbij wordt in plaats van het 'slotje' de naam van de organisatie zichtbaar in de adresbalk.

Zodra alle gegevens zijn gevalideerd, ontvang je een e-mail met een aantal stappen die moeten worden gevolgd om de uitgifte van het certificaat definitief te maken. Dit gehele proces neemt over het algemeen 1 tot 5 dagen in beslag en het certificaat kan vervolgens via 1 druk op de knop vanuit het controlepaneel op je webhostingpakket geïnstalleerd worden (of gedownload worden).

Dit certificaat is te gebruiken voor zowel "www.jedomeinnaam.extensie" als "jedomeinnaam.extensie" en kan ook apart besteld worden voor specifieke subdomeinen, zoals bijvoorbeeld: ssl.jedomeinnaam.extensie.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op