CentOS 7 updaten

CentOS gebruikt packages die zijn opgenomen in repositories om de updates en upgrades te beheren van je CentOS installatie / geïnstalleerde software. In dit artikel laten we zien hoe je alle packages op je CentOS 7 VPS update, specifieke software update, en je gehele OS update naar een nieuwere versie.

Verbind voor je de commando's hieronder uitvoert met je VPS via SSH, of de VPS-console en voer de stappen uit als root-user.

Alle software updaten

Met het commando hieronder update je alle software in CentOS 7:

yum -y update

-y bevestigt dat dit proces wijzigingen mag maken op je VPS.

Specifieke software / packages updaten

Wil je liever een specifieke package updaten in plaats van alle packages? Dan gebruik je het commando:

yum -y update packagenaam

Vervang hier 'packagenaam' door de naam van de betreffende package. In ons artikel 'Software installeren in CentOS 7' leggen wij uit hoe je de naam van packages achterhaald. Voor een totaal overzicht van alle packages gebruik je:

yum list installed

CentOS 7 upgraden

Stel dat je CentOS 7 wil upgraden, bijvoorbeeld van 7.5 naar 7.6 dan werkt dit precies hetzelfde als al je software packages updaten:

yum -y update

De huidige geïnstalleerde versie controleer je met:

cat /etc/redhat-release