Wat zijn de mogelijkheden van jullie SSL-certificaten?

Onze SSL certificaten zijn te installeren op zowel je webhostingpakket als op je eigen server. Het is alleen mogelijk een SSL certificaat te bestellen voor een domeinnaam die bij ons is geregistreerd. Je kan voor zowel een specifiek subdomein zoals www.sub.domein.nl of een enkele domeinnaam zoals www.domein.nl een certificaat aanvragen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid te kiezen voor een Wildcard Domeinvalidatie certificaat, hiermee beveilig je onbeperkt subdomeinen; www.*.domein.nl.

Voor een webhostingpakket is het certificaat beschikbaar voor de root van het domein en het subdomein 'www'. Deze kun je binnen je controlepaneel met één klik installeren op jouw webhostingpakket.

Een SSL certificaat is standaard 1 jaar geldig. De verloopdatum kan je ten alle tijde in jouw controlepaneel inzien. Let op dat je een certificaat op tijd verlengt, omdat de meeste browsers een waarschuwing weergeven indien het certificaat niet meer geldig is. Verlengen gebeurd niet automatisch en kan vanaf 90 dagen voor het verloop van jouw SSL certificaat. De overige dagen worden dan toegevoegd aan je nieuwe SSL certificaat. Uiteraard ontvang je hier ook een herinneringsbericht over van ons.

Als je je hosting elders hebt, kun je hier ook een certificaat voor bestellen via je controlepaneel. Het installeren van een certificaat dient dan wel handmatig te gebeuren en hoe je dit precies moet doen is afhankelijk van de gebruikte webserver dan wel het OS. Uiteraard is het ook mogelijk om het certificaat op je VPS te installeren.