Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik zie de foutmelding 'Premium domain name' bij de registratie van een nieuwe domeinnaam

Bij de introductie van  nieuwe gTLD's worden voor deze nieuwe extensies ook 'Premium' domeinnamen ingesteld. Dit zijn vaak zeer generieke woorden of (bedrijfs)namen, waar het register een afwijkende en vaak veel duurdere prijs voor rekent dan in de originele offerte wordt aangegeven. Dit kan soms wel honderden euro's per jaar duurder uitvallen en wij hebben helaas geen invloed op deze duurdere prijsstelling.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om bij de aanvraag van een domeinregistratie aan te geven of het betreffende domein Premium is. Met wat logisch denkwerk kun je echter van te voren al bedenken of een domeinnaam mogelijk Premium is. In het artikel 'Wat is een premium domein?' vind je meer informatie over de voorwaarden die aan Premium domeinnamen worden gesteld.


Wanneer je onverhoopt een dergelijke 'premium' domein bestelt, zal er een foutmelding in je controlepaneel zichtbaar worden met de volgende inhoud: "Invalid attribute value; premium domain name. please accept premium price!".

Dit kan betekenen dat het domein zelfs al is geregistreerd door een andere partij of dat het domein door het register wordt vast gehouden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn! Soms is het mogelijk om het Premium domein alsnog te registreren.

Mocht je graag willen weten of de registratie van het Premium domein mogelijk is en hoeveel dit kost? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Zij kunnen bij het register voor je navragen of het domein nog beschikbaar is en wat de prijs van dit Premium domein is. Dit is uiteraard vrijblijvend en mocht je deze prijs niet accepteren, dan kan je de registratiepoging van het domein via je controlepaneel annuleren.

Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu op 'Actie annuleren'. Eventueel vooruitbetaalde kosten worden vervolgens automatisch teruggestort.


Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op