Windows Server is niet geactiveerd

Het kan gebeuren dat je Windows-VPS een melding geeft dat hij niet geactiveerd is. Je krijgt dan bijvoorbeeld een van onderstaande meldingen te zien:

• Enter a product key
       Your product key should be on the box that the Windows DVD came in or in an email that shows you bought Windows.

• De licentieactivering (slui.exe) is mislukt met de volgende foutcode:
       hr=0xC004F074

• Activate Windows
       Go to System in Control Panel to activate Windows

• Windows not activated
       Go to System in Control Panel to activate Windows

Oorzaak en oplossing

Dit gebeurt doorgaans wanneer tijdens de installatie van Windows er een probleem is geweest met de communicatie met de KMS-server (die de activatie regelt).

Je kunt dit oplossen door handmatig de activatie uit te voeren door de volgende commando's uit te voeren in powershell (of cmd als administrator) in de Windows Server omgeving:

slmgr /skms kms.vps.transip.nl
    slmgr /ato

Let er wel op dat je niet poort 1688 voor TCP-verkeer hebt geblokkeerd, want dat is de poort waar de KMS-server over wilt verbinden.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.