cPanel FTP is traag

Het kan gebeuren dat het werken via FTP op een cPanel-VPS traag werkt. Dit probleem treed op wanneer de ingestelde poorten voor de passive FTP-verbindingen onvolledig / incorrect zijn ingesteld. Je kunt dit oplossen door het bestand /etc/pure-ftpd.conf aan te passen:

Voer de stappen in dit artikel als root-gebruiker uit, of gebruiker met sudo-rechten

Stap 1

Open de configuratie van pure-ftpd:

nano /etc/pure-ftpd.conf

Stap 2

Scroll naar de variabele PassivePortRange en pas deze waarde aan naar:

PassivePortRange 30000 50000

Stap 3

Herstart PureFTPD en verwerk de wijzigingen met een van onderstaande commando's:

systecmtl restart pureftpd
/scripts/restartsrv_pureftpd

Stap 4

Controleer voor de zekerheid dat de range 30000 tot 50000 in je firewall open staat met het commando:

cat /etc/firewalld/zones/public.xml

Je zou de volgende regel terug moeten zien:

<port protocol="tcp" port="30000-50000"/>

Wanneer de poorten in je firewall en pureftpd overeen komen, zal je FTP-verbinding goed werken.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.