Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een mta?

Een MTA (Mail Transfer Agent) is software die het versturen van e-mailberichten verzorgt van de ene mailserver, naar een andere mailserver. Je kunt een MTA zien als een postkantoor voor e-mail, waarbij een MDA de rol van postbode heeft en zorgt dat op de ontvangende mailserver, de mail bij de juiste mailbox terecht komt. Andere termen waaronder vaak MTA's worden aangeduid zijn mail servers of mail exchangers.

De meest gebruikte MTA's zijn:

De laatste drie worden gebruikt voor Linux voor het versturen van e-mail. DirectAdmin en cPanel gebruiken Exim en Plesk Postfix. Van de bovenstaande MTA's zorgt enkel Microsoft Exchange Server voor zowel het versturen (MTA) als ontvangen (MDA) van e-mail. Voor ontvangst wordt doorgaans een aparte MDA gebruikt.


De VPS-mailservice

Onze VPS-mailservice is geen MTA en kan niet op zichzelf mail versturen. Om de VPS-mailservice te gebruiken is dus een MTA nodig.

Onze DirectAdmin-, Plesk- en cPanel-VPS'en komen standaard met een MTA en MDA (Mail Delivery Agent). Voor alle losstaande OS'en moet een MTA eerst geïnstalleerd en geconfigureerd worden.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op