Het patchen van de Heartbleed bug in CentOS

Let op: Wij raden aan om hier te checken of je last hebt van de Heartbleed bug. Tevens raden we je aan om een Snapshot van je VPS te maken voordat je de onderstaande stappen uitvoert.

De Heartbleed bug in CentOS is helaas nog niet gepatched. In de plaats daarvan geven de ontwikkelaars van CentOS packages vrij waarmee de heartbeat feature tijdelijk uitgezet wordt. Om deze packages te downloaden moet je eerst inloggen door middel van SSH of vanuit de console in het controlepaneel. Als je een pre-installed image met CentOS hebt, hebben we je het root wachtwoord in de oplevermail gestuurd. Eenmaal ingelogd voer je het volgende commando in:

yum update

Selecteer 'y' gevolgd door een 'enter' om aan te geven dat je de updates wil downloaden. Om je VPS te herstarten voer je in:

shutdown -r now

Na de reboot is de tijdelijke patch geïnstalleerd. Je kan hier controleren of dit succesvol is verlopen.