Het patchen van de Heartbleed bug in Ubuntu 12.04LTS en hoger

Let op: We raden je aan om een snapshot te maken voordat je de onderstaande handelingen uitvoert.

Om de Heartbleed bug te patchen in Ubuntu hoef je enkel de distributie te updaten. Hiervoor log je in op je VPS via SSH of vanuit de console in ons controlepaneel. Eenmaal ingelogd gebruik je het volgende commando gevolgd door een enter:

sudo apt-get update

Voer nu het volgende commando in, wederom gevolgd door een enter:

sudo apt-get upgrade

Hierna kun je invoeren:

shutdown -r now

Na het herstarten van je VPS is de bug volledig gepatched.

Je kan hier controleren of dit succesvol is verlopen.