Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Back-ups op webhostingpakketten

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Met onze webhostingpakketten pakketten heb je de mogelijkheid om kosteloos en eenvoudig back-ups van jouw website terug te zetten.

Wij bewaren automatisch back-ups van jouw webhostingpakket tot 10 dagen in het verleden. Met een klik van de muisknop beslis je zelf welke back-up je wil terugplaatsen.

Je hebt in totaal toegang tot 30 back-ups over een periode van 10 dagen. Hoe minder ver terug, hoe meer back-ups je terug kan plaatsen. In het onderstaande overzicht zie je terug hoeveel back-ups er tot je beschikking zijn.

  • 1 back-up per uur voor de eerste 8 uur
  • 1 back-up per 4 uur voor de 40 uur hierna
  • 1 back-up per dag voor de 8 dagen hierna

Wij slaan back-ups op van de bestanden van je website en je database(s). Hou er rekening mee dat stored procedures en custom database functies in phpMyAdmin hierbij niet worden opgeslagen.


Back-ups van e-mail worden daarnaast ook niet via deze methode opgeslagen. Vanwege technische beperkingen kunnen back-ups alleen (indien aanwezig) handmatig en op verzoek worden aangeleverd. Mocht je een back-up van je e-mail willen ontvangen, neem dan contact op met onze supportafdeling.

De automatische back-ups van jouw webhostingpakket vind je terug in jouw controlepaneel. Ga hier naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer links je domeinnaam (niet aanvinken).

Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel, gevolgd door 'Website back-ups'.

Ga naar Jouw website en klik op Website back-ups

Hier zie je nu een overzicht terug van je back-ups. Klik op 'Oudere back-ups' klikken om alle beschikbare back-ups te tonen.

Website back-ups


Let op: Om een back-up te terug te plaatsen is er voldoende ruimte op jouw webhostingpakket nodig. Mocht je de melding krijgen dat er onvoldoende schijfruimte aanwezig is, controleer dan of de ruimte van je e-mailadressen en je databases naar beneden kan worden bijgesteld.

Is dit niet het geval, dan kun je het beste je Webhostingpakket upgraden naar een groter pakket. Je hebt dan direct toegang tot meer webruimte.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je gebruik maakt van de Automatische back-ups voor webhostingpakketten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 31 maart 2021 (#5546)

@jeroenstack, Dat is momenteel niet zichtbaar in jouw controlepaneel, maar kan wel nagekeken worden door de supporters. Mocht je hierover vragen hebben kun je deze altijd stellen via de Contact pagina in jouw controlepaneel.

0
jeroenstack 28 maart 2021 (#5537)

Waar kan ik in een log na afloop zien wanneer een restore heeft plaats gevonden? Oftewel: ik heb gister een restore gedaan van m'n website, waar kan ik dat nu terug zien in het console?

0
Pieter de Ruiter Admin 4 augustus 2020 (#4633)

@studiogg, Deze backups betreffen enkel de backups van het webhostingpakket waarin je de optie gebruikt, je kunt dus niet backups terugzoeken van andere websites die niet op het webhostingpakket zijn gehost.

0
studiogg 30 juli 2020 (#4616)

Is het mogelijk om een backup te zoeken van een opgegeven website? eigenlijk wil ik graag de website weer terug online zetten maar mijn backup (in eigen computer) is kapot.

1
Beau Huisman Admin 2 november 2017 (#285)

@mschering De Automatisch Back-ups maken back-ups van jouw website. Dus de bestanden op je webruimte en de database(s). E-mail, en eventuele instellingen in het controlepaneel, worden hier dus niet in meegenomen.

1
mschering 2 november 2017 (#279)

Het is me niet helemaal duidelijk wat er allemaal gebackuped wordt. Is de backup inclusief databases, email en instellingen?

1
transip 4 september 2017 (#20)

Bedankt voor het melden!

Dit betekent dat er onvoldoende ruimte op jouw webhostingpakket aanwezig is om een back-up te kunnen aanmaken. We hebben direct het artikel aangevuld met meer informatie over hoe je dit kunt oplossen.

1
illy 2 september 2017 (#16)

Krijg de melding: "Je hebt niet genoeg schijfruimte over om (nog) een snapshot te maken." Wat nu?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op