Ik wil een update van WordPress installeren

We raden je aan je versie van WordPress altijd up-to-date te houden. Door gebruik te maken van de nieuwste versie van WordPress bescherm je je website tegen verscheidene beveiligingsrisico's. Om WordPress te updaten log je in het WordPress Dashboard via "jouwdomein.nl/wp-admin".

Alvorens je WordPress update

Let op, voordat je een update van WordPress installeert is het verstandig om een back-up van je website achter de hand te hebben. Als je gebruik maakt van WordPress op onze webhostingpakketten, dan kun je kosteloos gebruik maken van onze 'Automatische back-ups'. Wil je liever lokaal een back-up van de website op je Webhostingpakket bewaren, lees dan hier hoe je handmatig een back-up kunt maken van een database en van de bestanden van je website.

Als je gebruik maakt van WordPress plugins of WordPress templates dien je deze ook te updaten voordat je WordPress updatet. Dit doe je vanuit het WordPress dashboard onder het tabblad 'Dashboard > Updates', waarin aangegeven wordt welke plugins of templates geüpdatet moeten worden.

WordPress updaten

Als er een algemene update van WordPress beschikbaar is, kun je deze ook eenvoudig installeren vanuit het dashboard van WordPress. Hiervoor kies je het tabblad 'Dashboard > Updates'. Je komt dan in het scherm 'WordPress Updates'. Hier kun je op de knop 'Update Now' klikken. De nieuwste versie van WordPress wordt dan automatisch geïnstalleerd. Vanaf versie 3.7 worden security updates automatisch doorgevoerd in WordPress.

Wordpress kun je ook handmatig updaten. Kijk hiervoor weer de Wordpress handleiding na, en ook onze eigen handleiding voor de SFTP gegevens die je hiervoor nodig hebt.