Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik krijg een e-mail van do_not_reply@whoisreminder.info

De e-mail die je hebt ontvangen vanaf do_not_reply@whoisreminder.info is verzonden door ICANN. Dit is de wereldwijde organisatie voor de registratie van onder andere .com domeinnamen. Zij sturen een aantal soorten e-mails direct uit naar de houders van domeinnamen. De e-mail die je ontvangen hebt betreft een WDRP mail. WDRP betekent Whois Data Reminder Policy en is onderdeel van het beleid van ICANN ter verbetering van de houdergegevens van geregistreerde domeinnamen.

Je herkent deze e-mails aan de volgende punten:

  • De afzender van de e-mail is: do_not_reply@whoisreminder.info
  • Het onderwerp van de e-mail is: ICANN WDRP for the domain [jedomeinnaam].[extensie] ([datum])

Je bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van een domein nog up to date zijn. Om je eraan te herinneren deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen stuurt ICANN je jaarlijks een e-mail met de actuele geregistreerde gegevens.

Als je constateert dat deze gegevens onjuist of onvolledig zijn kan je dit aanpassen via ons controlepaneel. Zie deze link voor een toelichting hoe je de houdergegevens van je domeinnaam kunt wijzigen. Als alle gegevens in de e-mail nog correct zijn dan hoef je geen actie te ondernemen en kan je de e-mail negeren.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op