Je domeinnaam via G Suite activeren

Je kunt via G Suite van Google eenvoudig je domeinnaam beheren en gebruiken voor Google Apps. Via de volgende stappen leggen we uit hoe jij dit voor jouw domeinnaam bij TransIP kunt instellen.

Stap 1

Registreer een domeinnaam bij TransIP.

Stap 2

Maak je G Suite account aan, gebaseerd op jouw domeinnaam.

Stap 3

Nadat je bent ingelogd, klik je in het eerste scherm dat je ziet op 'Bevestig dat u de eigenaar bent van het domein'.

g suite stap 1

Stap 4

Klik op 'Doorgaan'.

G suite doorgaan met domein verifiëren

Stap 5

Selecteer TransIP uit de dropdownlijst. In veel gevallen zal automatisch al gedetecteerd zijn dat je domeinnaam bij TransIP staat. Klik op 'Doorgaan'.

g suite select domain host

Stap 6

Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op je TransIP account.

gsuite transip inlog

Stap 7

Geef Google toestemming om de DNS instellingen van je domeinnaam te wijzigen.

Gefeliciteerd! De DNS-instellingen zijn gewijzigd. In de praktijk zullen de wijzigingen binnen enkele uren zijn doorgevoerd.

Indien je de TransIP-nameservers niet gebruikt dan zal automatische activatie van deze domeinnaam niet mogelijk zijn. Je kunt de TransIP-nameservers instellen als je bent ingelogd op je Controlepaneel.

De TransIP-nameservers gebruiken

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op de naam van het betreffende domein (niet aanvinken).

Stap 2

Scroll naar 'Geavanceerd Domeinbeheer' > 'Nameservers'.

Stap 3

Klik hier op 'Bulkopties' en kies naast 'Kopieer gegevens van' voor 'Standaard TransIP-nameserverinstellingen'.

transip standaard nameservers

Stap 4

Klik daarna op 'Opslaan' om gebruik te maken van de TransIP nameservers.