Ik wil lokale media en printers via RDP delen op mijn VPS

Om lokale media en printers te delen met het Remote Desktop Protocol (RDP) onder Windows VPS doe je het volgende:

• Open mstsc (Microsoft Terminal Service Client) op je Windows client
    • Ga naar Tabblad "Lokale bronnen"
    • Onder "Lokale apparaten en bronnen" vink je Printers aan om gebruik te maken van je lokale printers
    • Onder "Lokale apparaten en bronnen" klikt je op "Meer"
    • Vink "Stations" aan. Eventueel kan je onder "Stations" aanvinken welke stations je wilt gebruiken.
    • Klik op "Verbinden" om met de gekozen opties verbinding te maken met je Windows VPS.
    • Let op! In sommige gevallen (voor de wat complexere printers) kan het noodzakelijk zijn om de "Remote Desktop Services" Server Role in te schakelen via de Windows Server Manager voordat dit werkt.

Inschakelen externe apparaten via RDP