Ik wil mijn VPS monitoren

Je kunt zelf in het controlepaneel aangeven wanneer je een SMS of e-mail wilt ontvangen bij problemen met de VPS. Je kunt dit instellen in het tabblad 'VPS & Colocatie'. Klik op je VPS en aan de rechterkant zie je onder de console de 'TCP Monitoring' optie staan. Per IP-adres kun je aparte monitoring instellen, maar je kunt wel maar per IP-adres 1 monitor instellen.

TCP monitoring

Op de ingestelde poorten wordt met een interval gecontroleerd of deze nog reageren. Dit interval is naar eigen wens in te stellen, van 1 minuut tot 6 minuten. Daarnaast kun je instellen na hoeveel timeouts je een melding krijgt. Let er wel op dat je bijvoorbeeld bij '1 Timeout' wel een hogere kans hebt op een false positive. Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid om monitoring tussen bepaalde tijden uit te zetten.

Onze monitoring-diensten bieden wij gratis aan vanaf een BladeVPS X4 of groter, behalve bij de keuze voor SMS (€ 0,25 per bericht). Wanneer je server uitvalt en weer up gaat, sturen wij twee berichten. Blijft je server up, dan zijn er geen berichten. Voor een BladeVPS X1 kun je los deze monitoring kopen voor € 9,99 per maand, maar het is dan altijd voordeliger om de VPS te upgraden naar een BladeVPS X4.

Contactpersonen instellen Onder 'Contactpersonen' kun je instellen welke personen de melding ontvangen. Indien je ook colocatie-diensten bij ons afneemt en hier contactpersonen voor hebt ingesteld worden deze automatisch overgenomen bij de VPS contactpersonen.