Wat is een CPU Core?

De CPU core van een CPU is 'het rekencentrum van je VPS', hier worden dan ook alle berekeningen uitgevoerd.

Het aantal CPU Cores geeft het aantal serverprocessoren waar je VPS gebruik van kan maken weer en bepaalt de snelheid waarmee je VPS instructies van jouw applicaties kan verwerken. De onderliggende fysieke CPU's zijn Intel Xeon processoren, maar het type en de kloksnelheid kan variren. Binnen jouw OS zul je echter altijd een generieke CPU + snelheid zien staan, maar de virtualisatie-software zorgt er voor dat elke 'virtuele CPU-core' ongeveer evenveel instructies per seconde kan uitvoeren.