Welk OS/besturingssysteem kan ik kiezen voor mijn VPS?

Wij bieden op dit moment de volgende besturingssystemen aan:

• AlmaLinux
    • Archlinux
    • CentOS
    • Debian
    • Fedora
    • FedoraCoreOS
    • FreeBSD
    • FreeNAS
    • Gentoo Linux
    • OpenBSD
    • OpenSUSE
    • pfSense
    • Rocky Linux
    • Ubuntu
    • Windows Server

Een overzicht van de aangeboden versies vind je terug in het demo-account op de 'OS installatie' pagina onder het tabblad 'VPS'.

Bovenstaande besturingssystemen zijn door TransIP uitgebreid getest op onze servers. Je kan het OS naar persoonlijke voorkeur installeren. Mocht je toch van een ander besturingssysteem gebruik willen maken, neem dan contact op met onze afdeling Support via mail naar support@transip.nl of door een ticket te sturen vanuit je controlepaneel. Wij gaan dan na of wij deze in de toekomst kunnen aanbieden.