Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Foutmeldingen na het upgraden van de PHP-versie van je webhostingpakket

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Als je er een gewoonte van maakt om je website up-to-date te houden, dan levert het upgraden naar PHP 8.0 of PHP 8.1 doorgaans geen problemen op. Het is echter mogelijk dat je website na het updaten van de PHP-versie niet optimaal functioneert. Er wordt dan bijvoorbeeld een 'Internal Server Error' of een witte pagina getoond. Dit betekent dat een onderdeel van je website verouderd is en gebruik maakt van een functionaliteit die niet langer bruikbaar is met PHP 8.0 of 8.1.

In dit artikel leggen we uit hoe je je website optimaal laat werken na het upgraden naar PHP 8.0 en 8.1. Hierin wordt dieper in gegaan op WordPress-websites. Voor andere type websites bieden we algemene informatie om dit te troubleshooten.

Let op: Op dit moment ondersteunen wij de PHP-versies 8.0 en 8.1.


Update je website

Wanneer je website bij het gebruik van PHP 8.0 of PHP 8.1 niet meer (geheel) zichtbaar is, raden we aan om je website en de mogelijk aanwezige plug-ins (WordPress) te updaten. Probeer hiervoor eerst op het Dashboard van je website in te loggen. Als deze nog wel bereikbaar is, kun je hierbinnen de updates automatisch laten uitvoeren.

WordPress

Mocht je WordPress-Dashboard ook niet bereikbaar zijn, dan raden we je aan de stappen te volgen in het artikel 'Handmatig WordPress updaten'. Controleer hierna of je WordPress-Dashboard weer bereikbaar is. Als dat het geval is, kun je via het Dashboard je plug-ins updaten.

Wanneer het updaten van je plug-ins op deze manier geen uitkomst biedt, controleer dan of de plug-ins of thema's op je website zelf nog wel ondersteund worden door de makers ervan. Als deze niet langer ondersteund worden, zijn deze plug-ins of thema's mogelijk verouderd en zijn deze niet bruikbaar met PHP-versie 8.0 of hoger.

Het is dan verstandig deze te vervangen door een alternatieve plug-in, welke vaker updates ontvangen en nog steeds actief worden onderhouden.

Is het WordPress-Dashboard na het updaten van je WordPress-website nog steeds niet bereikbaar? Dan gooit een plug-in of thema mogelijk roet in het eten. Ga in dat geval naar 'Controleer je Error Log' om te zien hoe je foutmeldingen op je website oplost of ga naar 'Controleer de plug-ins handmatig' om je plug-ins en thema's te updaten.

Joomla!

Is je Dashboard niet bereikbaar? Dan gooit mogelijk een extension roet in het eten. Ga in dat geval naar 'Controleer je Error Log'.


Controleer je Error Log

Ga binnen je TransIP controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Error Log'.

klik naast jouw website op error log

Je ziet nu mogelijk een overzicht met foutmeldingen die jouw website genereert. Niet alle foutmeldingen vereisen actie, maar in dit geval ben je specifiek op zoek naar foutmeldingen die 'stderr' bevatten.

Deze foutmelding geeft namelijk in 99% van de gevallen aan dat de website of een onderdeel ervan niet bruikbaar is met PHP 8.0 of hoger.

stderr-foutmelding

In de bovenstaande afbeelding zie je dat een onderdeel van de WordPress plug-in WooCommerce 'deprecated' is, wat betekent dat dit onderdeel verouderd is. Je hoeft in dit geval niet zelf de code in te duiken, in dit voorbeeld volstaat het om de plug-in WooCommerce zelf te updaten.

Indien er geen update aanwezig is voor de plug-in of extensie of als je een ander type foutmelding ziet, is het mogelijk dat je alsnog de code van je website in moet duiken.

Let op: Wij leveren hier geen directe ondersteuning op. We raden daarom aan om de foutmelding zelf te troubleshooten of je websitebouwer hiervoor te benaderen. Indien deze niet in het spel is, kunnen wij eventueel met je meedenken. Stuur in dat geval een bericht naar onze supportafdeling via de knop 'Contact' in je controlepaneel.


Controleer de plug-ins handmatig

De bovenstaande stappen zorgen er in de meeste gevallen voor dat WordPress of Joomla!-websites weer netjes zullen werken. Het kan voor WordPress-websites echter soms voorkomen dat je geen (relevante) foutmeldingen in het Error Log ziet, terwijl de website nog steeds niet juist getoond wordt. Vaak wordt dan een blanco pagina getoond bij het bezoeken van de website.

Om dit te troubleshooten, is het van belang dat je eerst al je WordPress plug-ins uitschakelt en daarna weer stuk voor stuk inschakelt. Op die manier kun je de boosdoener eenvoudig herkennen. 

Zodra je de betreffende plug-in hebt gevonden, schakel je de plug-in opnieuw uit. Hierna zul je weer in je WordPress-Dashboard kunnen inloggen. Installeer de plug-in dan opnieuw of ga op zoek naar een alternatieve plug-in.

Naast plug-ins kan het ook aan een thema binnen WordPress liggen. Schakel in dat geval je thema's uit en aan en herhaal de bovenstaande stappen.


Eigen code

Het is mogelijk dat je geen CMS zoals WordPress of Joomla! hebt gebruikt om je PHP website te bouwen, maar dat je deze zelf hebt gecreëerd. In dat geval bieden wij geen inhoudelijke ondersteuning op het aanpassen hiervan. Hiervoor kun je het beste de PHP-handleidingen nakijken op de officiële website van PHP.

  • Als je website nog op PHP 7.4 draait en je naar 8.0 of hoger wilt gaan, gebruik dan dit artikel.
  • Als je website nog op PHP 8.0 draait en je naar 8.1 of hoger wilt gaan, gebruik dan dit artikel.


In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de websites op je webhostingpakket gereed maakt voor PHP-versies 8.0 en hoger.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
robleblanc 1 oktober 2019 (#3578)

aan dit artikel heb ik iets gehad, vooral als je error: Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/blabla../functions.php

https://stackoverflow.com/questions/50333864/use-of-undefined-constant-request-uri-assumed-request-uri-in-functions-php-o

0
Nick Brouwer Admin 2 november 2018 (#2176)

@mlever

Ai, dat is vervelend! Volgens onze gegevens zijn er enkele foutmeldingen in je Error Log aanwezig. We raden je daarom aan om deze foutmeldingen op basis van de stappen in 'Controleer je Error Log' op te lossen.

Kom je er hierna nog niet uit, neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij kunnen je eventueel adviseren hoe verder te gaan. Je bereikt onze supporters met de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina.

0
mlever 2 november 2018 (#2172)

Na het updaten van ons uitleensysteem kan ik er niet meer in. De computer geeft aan dat hij de pagina niet kent. Volgens het controlesysteem is de update succesvol verlopen en ik krijg geen foutmeldingen te zien. Hoe kan ik dit oplossen?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op