Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur zoals servers kunnen worden ondergebracht. Vaak is het uitgerust met diverse voorzieningen zoals klimaatbeheersing, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen.

Datacenter delen
Sinds het eind van de jaren ’90 worden datacenters steeds vaker verhuurd aan derden. Het gemeenschappelijk gebruik van datacenters noemen we ook wel colocatie.

NorthC en Dataplace
TransIP heeft de beschikking over een eigen ruimte in datacenter NorthC en Dataplace. NorthC heeft een oppervlakte van 2700m2 en is gelegen in de buurt van de ringweg A10 Amsterdam-West. Dataplace Alblasserdam heeft een netto oppervlakte van 1800m2 en is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A15, via afrit 22. De datacentra beschikken over voldoende parkeergelegenheid en zijn goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

Adresgegevens
NorthC Amsterdam
Kabelweg 48a
1014 BB Amsterdam

Dataplace Alblasserdam
Van Coulsterweg 6,
2952 CB Alblasserdam


Adresgegevens voor navigatie


Let op: Wanneer je reeds eerder een datacenter hebt bezocht en je vingerafdruk hebt laten scannen, is een toegangscode niet meer nodig. Wel dien je je nog steeds voor ieder bezoek aan te melden.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op