Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur zoals servers kunnen worden ondergebracht. Vaak is het uitgerust met diverse voorzieningen zoals klimaatbeheersing, geavanceerde automatische brandblussystemen en back-up stroomvoorzieningen.

Datacenter delen
Sinds het eind van de jaren ’90 worden datacenters steeds vaker verhuurd aan derden. Het gemeenschappelijk gebruik van datacenters noemen we ook wel colocatie.

DCG
TransIP heeft de beschikking over een eigen ruimte in datacenter DCG. DCG heeft een oppervlakte van 2700m2 en is gelegen in de buurt van de ringweg A10 Amsterdam-West. Het datacenter beschikt over voldoende parkeergelegenheid en is tevens goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

Adresgegevens
The Datacenter Group Amsterdam
Kabelweg 48a
1014 BB Amsterdam

Adresgegevens voor navigatie
Isolatorweg 27-29
1014 AS Amsterdam

Het toegangshek van het datacenter bevindt zich niet aan de Kabelweg. Vul het bovenstaande adres in als eindbestemming in je navigatie.

Let op: Wanneer je reeds eerder DCG Amsterdam hebt bezocht en je vingerafdruk hebt laten scannen, is een toegangscode niet meer nodig. Wel dien je je nog steeds voor ieder bezoek aan te melden.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op