Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Hoeveel IP-adressen krijg ik bij een colocatie-server?

IP-adressen worden uitgegeven volgens de RIPE reglementen. Een (losse) colocated server heeft in principe aan één IPv4-adres en een /64 IPv6 range genoeg. Dit wordt ook standaard meegeleverd. Wanneer voor bepaalde toepassingen meerdere IP-adressen vereist zijn kan je deze bij ons aanvragen. Je kan deze aanvragen door een bericht te sturen naar de support-afdeling via de optie Contact in je controlepaneel en toe te lichten voor welk technisch doel je extra IP's nodig hebt. Wij behandelen dan je aanvraag.

Bij afname van 20U of bij private racks zijn meerdere IP-adressen inbegrepen. Neem contact op met sales via de optie Contact in het controlepaneel om je wensen te bespreken zodat wij tijdig de procedures voor aanvraag kunnen doorlopen.

Let op dat, ondanks dat er een /64 IPv6 range wordt toegekend, er als subnet /48 in het overzicht vermeld staat. Deze /64 range ligt in een /48 range, waardoor als prefixlen /48 geconfigureerd zal moeten worden op je server. Bij Private Racks wordt een volledige /48 IPv6 range toegekend.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op