Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Automatische snapshots maken op OpenStack

  Een snapshot in OpenStack is een één op één kopie van je instance. Je legt hiermee een momentopname vast van je instance. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om de instance te herstellen naar een eerdere status (wanneer bijvoorbeeld om welke reden dan ook een instance niet meer werkt) of een nieuwe instance aan te maken die een kopie is van de instance waarvan de snapshot is gemaakt.

  Het grote verschil met back-ups is dat je een Snapshot in zijn geheel terugzet. Bij een back-up kun je individuele delen selecteren om terug zetten.

  In deze handleiding laten we zien hoe je automatische snapshots op je OpenStack instance kan instellen. Wanneer je automatische snapshots inschakelt, wordt iedere week één snapshot gemaakt, tot een maximum van vier. Oudere snapshots worden automatisch opgeruimd. Een andere frequentie kan niet ingesteld worden.


  Automatische snapshots instellen

   

  Stap 1

  Log in op de Horizon webinterface.


   

  Stap 2

  Selecteer de instance waar je de automatische snapshots voor wil instellen. Klik vervolgens onder 'Actions' op het drop-down-menu en klik op 'Update Metadata'.

  openstack-update-metadata


  Stap 3

  Klik op 'Provider platform options' om de onderliggende items weer te geven.

  openstack-snapshots-meta

  Klik vervolgens op 'Backups'. Voeg nu de metadata definitie 'Schedule' toe aan de instance door op het plusteken er achter te klikken. Enigszins verwarrend, maar binnen OpenStack wordt het woord Back-ups gebruikt in plaats van snapshots.

  openstack-toevoegen


   

  Stap 4

  Onder 'Existing Metadata' staat de 'provider_backup' die je in 'stap 3' hebt toegevoegd. Door in het lege veld te klikken verschijnt er een drop-down-menu. Klik in het drop-down-menu op 'weekly' om elke week automatisch een snapshot te maken.

  openstack-snapshot-weekly

  Bij 'provider_backup' staat nu 'weekly' ingevuld. Klik op 'Save' om de instellingen op te slaan. Gefeliciteerd! Er wordt nu elke week automatisch een snapshot van de instance gemaakt.

  openstack-snapshots-save

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op