Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is de Trustee Service voor .fr-domeinnamen?

  Als je een domein met de Franse .fr-extensie wilt registreren dan geldt hiervoor de volgende voorwaarde:

  • Zowel de contactgegevens voor de houder (registrant) als het administratief contact van het domein moeten zich binnen de Europese Unie (EU) bevinden.

  Mocht je geen adres binnen de EU hebben, wordt automatisch een Trustee Service add-on aangeboden bij registratie. De Trustee Service is een juridische constructie waarbij de registratie van jouw domein wordt uitgevoerd met een fysiek adres van een jurist die binnen de EU gevestigd is. Op die manier kun je toch een domein met deze extensie registreren zonder dat je zelf aan de voorwaarde voldoet. De kosten voor een Trustee Service add-on bij een .fr-domeinnaam zijn € 10,00 ex BTW (€12,10 inc BTW) per jaar.


  Trustee Service uitschakelen

  Als je de Trustee Service voor je .fr-domeinnaam niet (meer) nodig hebt, dan kun je deze stopzetten. Hiervoor dien je via het controlepaneel een houderwijziging in waarbij je de houdergegevens update naar een locatie binnen de EU. Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen.

  • Een .fr houderwijziging is kosteloos en kan je via je controlepaneel uitvoeren.
  • Wanneer je een .fr houderwijziging hebt uitgevoerd, ontvang je een e-mail van het Franse register AFNIC met de vraag om de houderwijziging te bevestigen. Het is van groot belang dat je met die e-mail de wijziging bevestigd.
  • Het kan tot 14 dagen duren tot de houderwijziging bij het register is doorgevoerd.

  Stap 1

  Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik links op de naam van je domein.


  Stap 2

  Scroll aan de rechter kant naar onderen naar 'Jouw webadres gegevens' en klik op het tandwiel.

  jouw webadres gegevens

  Alternatief kun je ook op 'Beheren' bovenaan rechts klikken, gevolgd door 'Gegevens beheren'.

   

  domein beheren - gegevens beheren


  Stap 3

  Wijzig de gegevens en controleer onderaan of de 'Extra gegevens voor .fr-domeinen' correct zijn ingevuld. Klik daarna onderaan rechts op 'Opslaan'.

  domein webadres gegevens beheren

  Wanneer je de gegevens wijzigt naar een adres binnen de EU dan wordt het contract van de Trustee Service automatisch opgezegd.


  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op