Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil mijn domein overdragen of verkopen aan een andere partij

  Het is mogelijk dat je een domeinnaam wilt verkopen aan een andere partij. De financiële afhandeling van de verkoop kan je in zulke gevallen zelf regelen; daar hebben wij geen speciale diensten voor. Om de domeinnaam te verhuizen naar de nieuwe eigenaar is in de meeste gevallen alleen een verhuiscode nodig. De verhuiscode vind je in het controlepaneel. Dit doe je als volgt:

   

  Stap 1

  Ga in het linkermenu naar 'Domein' en klik op je domeinnaam.


   

  Stap 2 

  Scroll omlaag naar 'Autorisatiecode' en klik op het oog om de code te tonen, bij sommige extensies krijg je hier een link te zien om de verhuiscode aan te vragen.

  domein verhuiscode


  Aanvullende informatie:

  Eventuele kortingen, bijvoorbeeld van een tijdelijke actie, worden niet overgenomen.

  • Bij .be domeinen wordt er een link getoond om de verhuiscode op te vragen. Wanneer je op de link klikt dan wordt de verhuiscode per e-mail verzonden naar het e-mail adres van de houder van de domeinnaam
  • Bij .eu domeinen wordt er een link getoond om de verhuiscode op te vragen. Wanneer je op de link klikt dan zal de verhuiscode getoond worden in het scherm
  • Bij sommige extensies zoals .co.uk en .uk bijvoorbeeld werkt de verhuizing niet met een verhuiscode. Daarom wordt er geen verhuiscode getoond.
  • Bij .com., .info, en .org domeinen moet de verhuizing na het aanvragen ook per e-mail bevestigd worden. Zie voor meer informatie hierover deze link.

  De verhuiscode overhandig je aan de nieuwe eigenaar. Deze nieuwe eigenaar kan dan het domein naar zijn eigen TransIP account (of naar een partij van eigen keuze) verhuizen. Zie ook deze link over het verhuizen van de domeinnaam naar een andere partij.

  Let op:
  Nadat de nieuwe partij het domein heeft verhuisd met behulp van de verhuiscode, is het zeer belangrijk dat hij/zij het domein op zijn of haar eigen (bedrijfs)naam zet. Dit kan door de houdergegevens van het domein te wijzigen bij de partij waar het domein is ondergebracht. De reden hiervoor is dat het juridisch eigendom en het recht op het gebruik van een domeinnaam bij de domeinnaamhouder ligt.


   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op