Het gebruiken van een SSL-certificaat op een VPS

In dit artikel leggen we uit hoe je een SSL-certificaat van Let's Encrypt of Sectigo (voorheen Comodo) op je VPS gebruikt.

De meeste Operating Systems en control panels bieden de mogelijkheid om automatisch Let's Encrypt te gebruiken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf een Sectigo SSL-certificaat te installeren.

TransIP biedt verschillende typen Sectigo SSL-certificaten aan. Op basis van het type SSL-certificaat moeten één of meer validatiestappen worden uitgevoerd. Heb je nog geen Sectigo SSL-certificaat in je bezit? Gebruik dan de onderstaande artikelen om er direct één aan te vragen:

Heb je al een Sectigo SSL-certificaat? Zorg er dan eerst voor dat je het SSL-certificaat downloadt, alvorens je met de installatie begint.

Je SSL-certificaat op je VPS installeren

Als je Let's Encrypt wil gebruiken of als je je Sectigo SSL-certificaat gedownload hebt, kun je de onderstaande artikelen gebruiken om jouw SSL-certificaat op je VPS te installeren:

Voor het opzetten van SSL op een ander apparaat zoals een (Synology) NAS kun je ook altijd deze SSL installatie handleidingen raadplegen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.